Aubergine met Vegetarisch Gehakt en Feta

Het is nu tijd voor de gevulde aubergine. Een lekker vegetarisch recept van een aubergine met vegetarisch gehakt en feta. Smakelijk te serveren met aardappeltjes, tomaatjes en een frisse salade!

Ingrediƫnten
 400 g tomatenblokjes
 200 g vegetarisch gehakt
 50 g feta
 1 tsp oregano
 1 tsp basilicum
 2 aubergines
 1 teen knoflook
 ½ ui
 olijfolie
 snufje zout en peper

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de aubergine doormidden en hol de aubergine met een lepel uit. Je kunt het vruchtvlees van de aubergine, straks in de saus gebruiken. Smeer de binnenkant in met een beetje olie en breng op smaak met zout en peper. Leg de twee helften op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Zet de aubergines 25 minuten in de oven.

3

Ondertussen snipper je de ui en snijd je de knoflook fijn. Je kunt het vruchtvlees van de aubergine in stukjes snijden en even meebakken met de ui. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui. Voeg na 2-3 minuten het vegetarisch gehakt en de knoflook toe. Bak dit een paar minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes en kruiden toe. Laat dit even pruttelen en zet dan het vuur uit.

4

Vul de aubergines met de saus. Leg wat blokjes feta bovenop en zet de gevulde aubergines nog 15 minuten in de oven.

5

Eet smakelijk!