Gegrilde Aubergine met Tomaten en Ricotta

Dit recept van gegrilde aubergine met tomaten en ricotta is een perfecte aanvulling op vrijwel elke soort maaltijd. Bovendien vraagt het heel weinig voorbereiding. Je kan dus ondertussen iets anders doen!

Ingrediënten
 1 Aubergine
 8 Kleine trostomaten
 100 g Verse ricotta
 1 Pijpajuin
 Voldoende lijfolie
 Kruiden: peper, zout, knoflookpoeder, oregano

Bereiding
1

Verwarm de oven op 165°.

2

Snij de aubergine in fijne gelijke schijfjes. Hoe dunner, hoe sneller ze klaar zijn.

3

Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschotel. Besprenkel elke aubergine met voldoende olijfolie en alle kruiden.

4

Draai elk schijfje om en besprenkel opnieuw met wat olijfolie en kruiden.

5

Plaats gedurende +/- 30 minuten in de oven en keer ze eventueel om na 15 minuten.

6

Halveer de tomaten en plaats ze samen met wat kleine schepjes ricotta bovenop de aubergine gedurende een 10-tal minuten in de oven.

7

Werk af met wat extra kruiden en fijngesneden pijpajuin. gegrilde aubergine met ricotta

8

Eet smakelijk !