Print Options:

Sinterklaas Speculaas met Warme Chocolademelk

Porties4 PortiesBereidingstijd5 minKook tijd5 minTotaal tijd10 min

Als het weer Sinterklaastijd is, dan is dit recept toch altijd weer een favoriet: Sinterklaas Speculaas met Warme Chocolademelk. Eerst een lekker stevige wandeling buiten in de kou en dan jezelf met dit warme drankje opwarmen.

sinterklaas-speculaas-met-warme-chocolade

Ingrediënten
 750 ml volle melk
 100 g melk chocolade
 3 tbsp speculoos pasta
 2 tsp cacao poeder
 snuf kaneel
 bus slagroom
 speculaas kruimels
Bereiding
1

Verhit de melk in een pannetje.

2

Voeg de chocolade in stukjes toe en laat al roerend smelten.

3

Voeg het cacao poeder, kaneel en speculoos pasta toe en laat ook door de melk opnemen.

4

Roer eventueel een keer goed met een garde door om klontjes te voorkomen.

5

Giet de melk in glazen en spuit er een toef slagroom op.

6

Garneer wat kruimels speculaas en een snufje kaneel.

7

Eet smakelijk!

Nutrition Facts

Portie Grootte 86g

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 50
% Dagelijkse hoeveelheid *
Cholesterol 0.2mg1%
Sodium 5mg1%
Totaal Koolhydraat 10g4%

Vitamin A 7%
Vitamin C 5%
Vitamin D 3%
Vitamin E 8%
Vitamin K 5%
Thiamin 2%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoefte.