Verrukkelijke ovenschotel van spekjes en kool. Wat deze ovenschotel zo speciaal maakt is dat je hem in elk dieet kunt gebruiken en jezelf kunt variëren met het soort kool. Bovendien is hij overheerlijk en ook Keto proof!
Verwarm de oven voor op 190 C.
Halveer de kool, snij de kern eruit en snij de koolhelften in dunne reepjes. Je kunt dit doen met een mandoline.
Snij de ui in fijne stukjes.
Bak de spekreepjes op medium vuur in de grootste koekenpan die je hebt, totdat ze uitgebakken zijn en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapier, bewaar het vet in de pan.
Verwarm het overgebleven bacon vet ( of 2 el olijfolie) en voeg je de gesneden ui toe , bakken totdat het goudbruin is.
Voeg de gesneden kool toe , paprika poeder en peper en zout naar smaak. Bak totdat de kool zacht is.
Voeg de uitgebakken bacon reepjes toe, meng het door het koolmengsel en laat nog 1 a 2 minuten doorbakken om de smaken te combineren.
Vet een ovenschaal in met olijfolie of bakspray.
Doe het koolmengsel in de ovenschaal , schenk de zure room eroverheen en de geraspte kaas.
Bak 30 minuten in de oven totdat het bubbelt en de bovenkant bruin is.
Warm serveren met bv een kippenpoot, karbonade of ander vlees/vis naar voorkeur,
Voor het gezin voeg je gekookte aardappelen toe.
Eet smakelijk!
Portie Grootte 200g
Porties 8
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoefte.