Zalmcarpaccio met Garnalen en Komkommer

Een zalmpakketje met een heerlijke vulling van Hollandse garnalen, cottage cheese en ei. Dit is een feestgerecht en de combinatie met zalm is goddelijk. De frisse en supergezonde komkommer carpaccio maakt dit voorgerechtje helemaal af.

Ingrediënten
 300 g gerookte zalmplakken
 100 g Hüttenkäse
 80 g Hollandse garnalen
 2 hardgekookte eieren
 ½ komkommer
 citroensap
 olijfolie
 pijnboompitjes
 verse dille
 verse peper en zout
 witte wijn azijn

Bereiding
1

Maak eerst de vulling van de zalmpakketjes. Snijd de hardgekookte eieren fijn en doe dit samen met de cottage cheese en Hollandse garnalen in een mengkom. Meng dit door elkaar en breng op smaak met wat verse dille (niet te te veel, slechts een paar kleine plukjes anders wordt het te overheersend), een paar druppels citroensap, peper en zout.

2

Maak nu de zalmpakketjes. Leg een of twee grote plakken zalmfilet op een bord, verdeel een grote eetlepel met het garnalen-eimengsel (ongeveer 1/3 deel) in het midden en vouw de zalmplakken vervolgens dicht. Leg nog een extra stukje zalm op de bovenkant om het pakketje mooi dicht te maken. Druk de zalmplakken zachtjes aan zodat om er een stevig pakketje van te maken. Leg het zalmpakketje in het midden van een bord en maak daarna het andere pakketje.

3

Snijd – eventueel met behulp van een kaasschaaf of groenteschiller – dunne plakjes van de komkommer. Verdeel de komkommer carpaccio mooi rondom de zalmpakketjes op het bord en besprenkel de komkommer daarna met wat witte wijn azijn en olijfolie. Strooi er daarna wat geroosterde pijnboompitjes overheen.

4

Verdeel wat van het overgebleven garnalen-ei mengsel mooi op de bovenkant van de zalmpakketjes en garneer met een plukje dille.

5

Eet smakelijk!