Cheeseburger met Tomaat en Kaas en Sla

Met dit recept van heerlijke cheeseburger maak je de lekkerste burgers. Zelf burgers maken is heel makkelijk, gebruik kwalitatief goed rundergehakt voor die extra intense smaak!

Cheeseburger met tomaat en kaas en sla uitgelicht
Porties4 Porties
Bereidingstijd5 minKook tijd10 minTotaal tijd15 minMoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
 600 g Rundergehakt
 1 tsp Knoflookpoeder
 1 tsp Uienpoeder
 2 tsp Gedroogde oregano
 2 tsp Pittige paprikapoeder
 0,50 tsp Chilipoeder
 1 tsp Zout
 45 ml Extra vierge olijfolie
 60 g Fontina
 100 g Ijsbergsla
 50 g Komkommer
 2 Tomaten
 Peper & zout
 2 tsp Mayonaise
 2 tsp Crème fraîche
 1 tsp Pittige paprikapoeder
 0,50 tsp Knoflookpoeder
 Chilipoeder
Bereiding
1

Verwarm de grill voor op 175° Celsius.

2

Doe het gehakt met de specerijen in een kom.

3

Meng goed door elkaar heen en verdeel het gehakt dan in porties.

4

Maak elke portie in een burger.

5

Verwarm de grillpan op hoog vuur. Zodra de pan goed heet is de olijfolie toevoegen.

6

Leg de burgers in de hete grillpan en bak ze 2-3 minuten voordat je ze omkeert. Bak de andere kant ook 2-3 minuten. Je burgers zijn dan medium-rare, want ze gaan ook nog even onder de grill.

7

Snij de fontina in plakken of rasp het. Zodra de burgers bruin zijn, leg je de fontina er op.

8

Zet de burgers een paar minuten onder een voorverwarmde grill. De tijd hangt af van hoe je je burgers wilt: medium-rare of doorgebakken. Laat de fontina smelten.

Paprikasaus
9

Meng de mayonaise, crème fraîche, paprikapoeder en knoflookpoeder door elkaar heen. Proef even en als je het niet pittig genoeg vindt voeg dan wat chilipoeder toe.

Burgers maken
10

Leg een paar bladen ijsbergsla op een bordje. Leg de burger op de ijsbergsla. Doe wat saus op de burger en leg een paar plakjes tomaat en een plakje komkommer op de burger. Strooi er wat zout en peper overheen.

11

Eet smakelijk !

KokenKoken

 

BRONNEN

=> Lees het artikel over 101 Keto Recepten en laat je verrassen;

=> Veel dank gaat uit naar Keto recepten voor inspiratie en kennis;

=> Laat je informeren door alle andere berichten om objectief te kunnen oordelen. 

 

OM OOK JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

=> De Goddelijk gerookte zalm met avocado en postelein; &

=> De Zalig gegrilde aubergine met tomaat en ricotta.

Ingrediënten

Ingrediënten
 600 g Rundergehakt
 1 tsp Knoflookpoeder
 1 tsp Uienpoeder
 2 tsp Gedroogde oregano
 2 tsp Pittige paprikapoeder
 0,50 tsp Chilipoeder
 1 tsp Zout
 45 ml Extra vierge olijfolie
 60 g Fontina
 100 g Ijsbergsla
 50 g Komkommer
 2 Tomaten
 Peper & zout
 2 tsp Mayonaise
 2 tsp Crème fraîche
 1 tsp Pittige paprikapoeder
 0,50 tsp Knoflookpoeder
 Chilipoeder

Bereidingswijze

Bereiding
1

Verwarm de grill voor op 175° Celsius.

2

Doe het gehakt met de specerijen in een kom.

3

Meng goed door elkaar heen en verdeel het gehakt dan in porties.

4

Maak elke portie in een burger.

5

Verwarm de grillpan op hoog vuur. Zodra de pan goed heet is de olijfolie toevoegen.

6

Leg de burgers in de hete grillpan en bak ze 2-3 minuten voordat je ze omkeert. Bak de andere kant ook 2-3 minuten. Je burgers zijn dan medium-rare, want ze gaan ook nog even onder de grill.

7

Snij de fontina in plakken of rasp het. Zodra de burgers bruin zijn, leg je de fontina er op.

8

Zet de burgers een paar minuten onder een voorverwarmde grill. De tijd hangt af van hoe je je burgers wilt: medium-rare of doorgebakken. Laat de fontina smelten.

Paprikasaus
9

Meng de mayonaise, crème fraîche, paprikapoeder en knoflookpoeder door elkaar heen. Proef even en als je het niet pittig genoeg vindt voeg dan wat chilipoeder toe.

Burgers maken
10

Leg een paar bladen ijsbergsla op een bordje. Leg de burger op de ijsbergsla. Doe wat saus op de burger en leg een paar plakjes tomaat en een plakje komkommer op de burger. Strooi er wat zout en peper overheen.

11

Eet smakelijk !

Cheeseburger met Tomaat en Kaas en Sla

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.