Gegrilde Aubergine met Tomaten en Ricotta

Dit recept van gegrilde aubergine met tomaten en ricotta is een perfecte aanvulling op vrijwel elke soort maaltijd. Bovendien vraagt het heel weinig voorbereiding. Je kan dus ondertussen iets anders doen!

Gegrilde Aubergine met tomaten en ricotta
Porties4 Porties
Bereidingstijd5 minKook tijd40 minTotaal tijd45 minMoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
 1 Aubergine
 8 Kleine trostomaten
 100 g Verse ricotta
 1 Pijpajuin
 Voldoende lijfolie
 Kruiden: peper, zout, knoflookpoeder, oregano
Bereiding
1

Verwarm de oven op 165°.

2

Snij de aubergine in fijne gelijke schijfjes. Hoe dunner, hoe sneller ze klaar zijn.

3

Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschotel. Besprenkel elke aubergine met voldoende olijfolie en alle kruiden.

4

Draai elk schijfje om en besprenkel opnieuw met wat olijfolie en kruiden.

5

Plaats gedurende +/- 30 minuten in de oven en keer ze eventueel om na 15 minuten.

6

Halveer de tomaten en plaats ze samen met wat kleine schepjes ricotta bovenop de aubergine gedurende een 10-tal minuten in de oven.

7

Werk af met wat extra kruiden en fijngesneden pijpajuin. gegrilde aubergine met ricotta

8

Eet smakelijk !

KokenKoken

 

BRONNEN

=> Lees het artikel over 101 Keto Recepten en laat je verrassen;

=> Veel dank gaat uit naar Ketohuis voor inspiratie en kennis;

=> Laat je informeren door alle andere berichten om objectief te kunnen oordelen.

 

OM OOK JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

=> De Goddelijk gerookte zalm met avocado en postelein; &

=> De Zalig gegrilde aubergine met tomaat en ricotta.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 Aubergine
 8 Kleine trostomaten
 100 g Verse ricotta
 1 Pijpajuin
 Voldoende lijfolie
 Kruiden: peper, zout, knoflookpoeder, oregano

Bereidingswijze

Bereiding
1

Verwarm de oven op 165°.

2

Snij de aubergine in fijne gelijke schijfjes. Hoe dunner, hoe sneller ze klaar zijn.

3

Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschotel. Besprenkel elke aubergine met voldoende olijfolie en alle kruiden.

4

Draai elk schijfje om en besprenkel opnieuw met wat olijfolie en kruiden.

5

Plaats gedurende +/- 30 minuten in de oven en keer ze eventueel om na 15 minuten.

6

Halveer de tomaten en plaats ze samen met wat kleine schepjes ricotta bovenop de aubergine gedurende een 10-tal minuten in de oven.

7

Werk af met wat extra kruiden en fijngesneden pijpajuin. gegrilde aubergine met ricotta

8

Eet smakelijk !

Gegrilde Aubergine met Tomaten en Ricotta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.