Keto dieet en vet verbranden

– bijgewerkt op 09 december 2020 –

Dit artikel gaat over het keto dieet en vet verbranden binnen dat dieet. Wat is nu eigenlijk vet verbranden? Hoe komt dat? Wat is vet opslag? Welke soorten vetten zijn er? Hoe verbrand ik snel vetten? Allemaal vragen die in dit artikel worden behandeld en beantwoord. En aan het eind bent u geïnformeerd en kent u de ins en outs van het keto dieet en het vet verbranden daarin. Ik wens u veel lees plezier.

=> Kijk hier voor meer informatieve artikelen over keto, de revolutie en afvalmethodes

Vet verbranden

wat is het doel

Als het lichaam vetten afbreekt tot vrije vetzuren dan spreken we over vetverbranding. Mensen gebruiken een dieet of voedingspatroon om gewicht te verliezen. Een van de belangrijkste doelen hierbij is vaak snel vet verbranden. Ook sporters die snel hun streef gewicht willen behalen willen graag eenvoudig en snel vet verbranden. Wat houdt een vetverbranding nu eigenlijk in?

Vetzuren die worden afgebroken worden door het lichaam heen getransporteerd. Op verschillende plaatsen in het lichaam kan vet worden omgezet naar energie, zo draagt het vet bij aan het uitvoeren van verschillend lichaamsfuncties. Bij verhoogde inspanningen zoals bijvoorbeeld tijdens het sporten heeft het lichaam meer energie nodig. Deze energie kan onder andere uit vet worden gehaald.

=> Voor meer informatie over gezondheid en de mogelijkheden, kijk dan hier.

Vet opslag

De grootste oorzaak van overgewicht is de inname van teveel energie. In de hedendaagse maatschappij is zoveel eten voorhanden dat het eenvoudig is om te veel te eten. Hierdoor krijgen we al snel teveel energie binnen in de vorm van vetten en koolhydraten. Wanneer men meer energie binnenkrijgt dan door het lichaam daadwerkelijk als brandstof zal worden (op)gebruikt zal deze energie, zowel vet als koolhydraten, als vet worden opgeslagen. 

Visceraal vs Subcutaan vet

betrouwbaar

We onderscheiden twee soorten vetten. Visceraal vet en subcutaan vet. Het woord visceraal staat letterlijk voor; met betrekking tot de ingewanden, het woord subcutaan voor; onderhuids.

Visceraal vet is het vet dat zich ter bescherming om de organen bevindt in de romp en in de buik. Visceraal vet is niet duidelijk zichtbaar. Het bevind zich zoals het woord al deed vermoeden dicht bij de ingewanden. De beste manier om de viscerale vetwaarden te bepalen is door middel van bijvoorbeeld een CT of MRI scan. Tegenwoordig kunnen sommige bio-impendantie weegschalen visceraal vet meten. Een te hoge viscerale vet waarde heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid. Organen raken in de verdrukking, kortademigheid is een veel voorkomend probleem en de lever kan vervet raken waardoor het zijn ontgiftende functie niet meer naar behoren kan uitvoeren.

=> Voor meer informatie over gezondheid en de mogelijkheden, kijk dan hier.

Subcutaan vet ook wel buikvet of onderbuikvet genoemd, is het vet wat met het oog goed zichtbaar is. Het bevind zich vaak rond de buik en romp. Het is niet automatisch zo dat een hoge waarde subcutaan vet ook meteen inhoud dat de waarde visceraal hoog zal zijn. Iemand met veel zichtbaar (subcutaan) lichaamsvet kan namelijk een lage viscerale vetwaarde hebben en iemand met weinig zichtbaar lichaamsvet een hoge viscerale vetwaarde.

Snel vet verbranden

Eerder hebben we uitgelegd wat de grootste oorzaak is van overgewicht. Er komt meer energie binnen dan er word verbruikt. 

“De enige oplossing om snel vet te verbranden is het creëren van een negatieve calorieënbalans.”

werking koolhydraatarme dieet

Het aanpassen van het voedingspatroon in combinatie met meer lichaamsbeweging is belangrijk voor optimale resultaten. Er zijn tegenwoordig veel digitale (apps) hulpmiddelen voorhanden die het registeren van eten makkelijk maken. Deze hulpmiddelen bieden een goed inzicht in de dagelijkse voeding en maken het eenvoudig om het juiste voedingspatroon te ontwikkelen. 

Ook tijdens het keto dieet en vet verbranden is het aan te raden deze te gebruiken. Veel apps hebben de mogelijkheid om macronutrienten in te stellen. Deze zijn belangrijk om te zien of de verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten optimaal benut worden.

Lichaamsbeweging in de vorm van cardio en krachttraining werkt perfect om snel vet te verbranden.

“Krachttraining is ideaal om het lichaam in beweging te brengen en daarmee slank te worden en blijven.”

=> Voor meer informatie over gezondheid en de mogelijkheden, kijk dan hier.

Spiermassa vraagt veel energie om te onderhouden. Hierdoor versnelt de stofwisseling. Ook in rust wordt meer energie gevraagd. Het lichaam zal dus ook in rust sneller vet verbranden.

Tijdens een cardiotraining verbruik het lichaam extra calorieën.Vet verbranden met cardio trainingen is dan ook een goede optie. Ook tijdens de uren na de training is het metabolisme verhoogd. Dit komt omdat voor het herstel van de spieren ook energie nodig is. 

Nog meer binnen deze website: Keto, Keto recepten en Intermittent fasting

Bronnen

  • Veel dank gaat uit naar bron Keto1 voor inspiratie en kennis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.