Hamburger met Eiersalade en Bearnaisesaus

Op veler verzoek de overheerlijke hamburger. Deze keer een burger met versgemaakte eiersalade en romige bearnaisesaus. Een verrassende combinatie waarna je moeilijk weer wat anders zou willen! Echt een zalige samenvoeging van smaken!

hamburger-met-bearnaisesaus-en-eiersalade
Porties2 Porties
Bereidingstijd10 minKook tijd20 minTotaal tijd30 minMoeilijkheidsgraadBeginner
Ingrediënten
 200 g rundergehakt
 100 g gesmolten boter
 2 hardgekookte eieren
 2 tbsp witte wijn
 2 takjes dragon
 2 bruine bollen (afgebakken)
 1 kleine augurk
 1 tbsp dragonazijn
 1 eierdooier
 ½ tbsp grove mosterd
 ½ tbsp mayonaise
 ½ sjalot
 peper en zout
 olijfolie
 citroensap (klein beetje)
 ijsbergsla
 natural chips
Bereiding
1

Maak het rundergehakt aan met grove mosterd en peper en zout naar smaak. Vorm de tartaar tot 2 mooie burgers. Bak de burgers op hoog vuur in olijfolie aan, verder garen doe je in de oven op 100 graden, zodat je even de tijd hebt om het gerecht verder af te maken.

2

Maak van de hardgekookte eieren, mayonaise, gesnipperde sjalot en augurk een eiersalade.

3

De bearnaisesaus maak je au bain-marie; breng een pan met een bodempje water aan de kook waarboven de mengkom waarin je alles gaat kloppen past. De mengkom mag het water niet raken. Doe de dragonazijn, witte wijn, citroenrasp en eidooier en een beetje peper en zout in de mengkom. Klop dit mengsel boven de stoom stevig en schuimig tot deze dik vloeibaar aan de garde blijft hangen. Haal daarna de mengkom van de pan en roer er de gesmolten boter en de gesneden dragon doorheen. De saus blijft ongeveer een kwartier goed naast het vuur.

4

Bouw de burger op met onderop de gesneden ijsbergsla, daarop de burger, de eiersalade, chips en een ruime schep bearnaisesaus.

5

Eet smakelijk!

Categorie,

KokenKoken

 

BRONNEN

=> Lees het artikel over 101 Keto Recepten en laat je verrassen;

=> Veel dank gaat uit naar Home Made Chefs voor inspiratie en kennis;

=> Laat je inspireren door alle andere berichten.

 

OM OOK JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

=> De Goddelijk gerookte zalm met avocado en postelein; &

=> De Zalig gegrilde aubergine met tomaat en ricotta.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 g rundergehakt
 100 g gesmolten boter
 2 hardgekookte eieren
 2 tbsp witte wijn
 2 takjes dragon
 2 bruine bollen (afgebakken)
 1 kleine augurk
 1 tbsp dragonazijn
 1 eierdooier
 ½ tbsp grove mosterd
 ½ tbsp mayonaise
 ½ sjalot
 peper en zout
 olijfolie
 citroensap (klein beetje)
 ijsbergsla
 natural chips

Bereidingswijze

Bereiding
1

Maak het rundergehakt aan met grove mosterd en peper en zout naar smaak. Vorm de tartaar tot 2 mooie burgers. Bak de burgers op hoog vuur in olijfolie aan, verder garen doe je in de oven op 100 graden, zodat je even de tijd hebt om het gerecht verder af te maken.

2

Maak van de hardgekookte eieren, mayonaise, gesnipperde sjalot en augurk een eiersalade.

3

De bearnaisesaus maak je au bain-marie; breng een pan met een bodempje water aan de kook waarboven de mengkom waarin je alles gaat kloppen past. De mengkom mag het water niet raken. Doe de dragonazijn, witte wijn, citroenrasp en eidooier en een beetje peper en zout in de mengkom. Klop dit mengsel boven de stoom stevig en schuimig tot deze dik vloeibaar aan de garde blijft hangen. Haal daarna de mengkom van de pan en roer er de gesmolten boter en de gesneden dragon doorheen. De saus blijft ongeveer een kwartier goed naast het vuur.

4

Bouw de burger op met onderop de gesneden ijsbergsla, daarop de burger, de eiersalade, chips en een ruime schep bearnaisesaus.

5

Eet smakelijk!

Hamburger met Eiersalade en Bearnaisesaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.