Een zalmpakketje met een heerlijke vulling van Hollandse garnalen, cottage cheese en ei. Dit is een feestgerecht en de combinatie met zalm is goddelijk. De frisse en supergezonde komkommer carpaccio maakt dit voorgerechtje helemaal af.
Maak eerst de vulling van de zalmpakketjes. Snijd de hardgekookte eieren fijn en doe dit samen met de cottage cheese en Hollandse garnalen in een mengkom. Meng dit door elkaar en breng op smaak met wat verse dille (niet te te veel, slechts een paar kleine plukjes anders wordt het te overheersend), een paar druppels citroensap, peper en zout.
Maak nu de zalmpakketjes. Leg een of twee grote plakken zalmfilet op een bord, verdeel een grote eetlepel met het garnalen-eimengsel (ongeveer 1/3 deel) in het midden en vouw de zalmplakken vervolgens dicht. Leg nog een extra stukje zalm op de bovenkant om het pakketje mooi dicht te maken. Druk de zalmplakken zachtjes aan zodat om er een stevig pakketje van te maken. Leg het zalmpakketje in het midden van een bord en maak daarna het andere pakketje.
Snijd – eventueel met behulp van een kaasschaaf of groenteschiller – dunne plakjes van de komkommer. Verdeel de komkommer carpaccio mooi rondom de zalmpakketjes op het bord en besprenkel de komkommer daarna met wat witte wijn azijn en olijfolie. Strooi er daarna wat geroosterde pijnboompitjes overheen.
Verdeel wat van het overgebleven garnalen-ei mengsel mooi op de bovenkant van de zalmpakketjes en garneer met een plukje dille.
Eet smakelijk!
BRONNEN
=> Lees het artikel over 101 Keto Recepten en laat je verrassen;
=> Veel dank gaat uit naar bronnen Cotton & Cream en Ashley Williams voor inspiratie en kennis;
=> Laat je inspireren door andere berichten of andere gerechten.
OM OOK JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN
=> De Goddelijk gerookte zalm met avocado en postelein; &
=> De Zalig gegrilde aubergine met tomaat en ricotta.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Maak eerst de vulling van de zalmpakketjes. Snijd de hardgekookte eieren fijn en doe dit samen met de cottage cheese en Hollandse garnalen in een mengkom. Meng dit door elkaar en breng op smaak met wat verse dille (niet te te veel, slechts een paar kleine plukjes anders wordt het te overheersend), een paar druppels citroensap, peper en zout.
Maak nu de zalmpakketjes. Leg een of twee grote plakken zalmfilet op een bord, verdeel een grote eetlepel met het garnalen-eimengsel (ongeveer 1/3 deel) in het midden en vouw de zalmplakken vervolgens dicht. Leg nog een extra stukje zalm op de bovenkant om het pakketje mooi dicht te maken. Druk de zalmplakken zachtjes aan zodat om er een stevig pakketje van te maken. Leg het zalmpakketje in het midden van een bord en maak daarna het andere pakketje.
Snijd – eventueel met behulp van een kaasschaaf of groenteschiller – dunne plakjes van de komkommer. Verdeel de komkommer carpaccio mooi rondom de zalmpakketjes op het bord en besprenkel de komkommer daarna met wat witte wijn azijn en olijfolie. Strooi er daarna wat geroosterde pijnboompitjes overheen.
Verdeel wat van het overgebleven garnalen-ei mengsel mooi op de bovenkant van de zalmpakketjes en garneer met een plukje dille.
Eet smakelijk!