Ovenschotel van Spekjes en Kool

Verrukkelijke ovenschotel van spekjes en kool. Wat deze ovenschotel zo speciaal maakt is dat je hem in elk dieet kunt gebruiken en jezelf kunt variëren met het soort kool. Bovendien is hij overheerlijk en ook Keto proof!

ovenschotel-spekjes-kool
Porties8 Porties
Bereidingstijd15 minKook tijd30 minTotaal tijd45 minMoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
 900 g kool
 ¼ ui
 2 bakjes gerookte spekreepjes
 2 tbsp olijfolie
 ½ tsp paprika poeder
 250 ml zure room
 200 g geraspte mozarella kaas
Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 190 C.

2

Halveer de kool, snij de kern eruit en snij de koolhelften in dunne reepjes. Je kunt dit doen met een mandoline.
Snij de ui in fijne stukjes.

3

Bak de spekreepjes op medium vuur in de grootste koekenpan die je hebt, totdat ze uitgebakken zijn en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapier, bewaar het vet in de pan.

4

Verwarm het overgebleven bacon vet ( of 2 el olijfolie) en voeg je de gesneden ui toe , bakken totdat het goudbruin is.

5

Voeg de gesneden kool toe , paprika poeder en peper en zout naar smaak. Bak totdat de kool zacht is.
Voeg de uitgebakken bacon reepjes toe, meng het door het koolmengsel en laat nog 1 a 2 minuten doorbakken om de smaken te combineren.

6

Vet een ovenschaal in met olijfolie of bakspray.
Doe het koolmengsel in de ovenschaal , schenk de zure room eroverheen en de geraspte kaas.

7

Bak 30 minuten in de oven totdat het bubbelt en de bovenkant bruin is.
Warm serveren met bv een kippenpoot, karbonade of ander vlees/vis naar voorkeur,
Voor het gezin voeg je gekookte aardappelen toe.

8

Eet smakelijk!

KokenKoken

 

BRONNEN

=> Lees het artikel over 101 Keto Recepten en laat je verrassen;

=> Veel dank gaat uit naar Slank4u2 voor inspiratie en kennis;

=> Laat je informeren door alle andere berichten om objectief te kunnen oordelen.

 

OM OOK JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

=> De Goddelijk gerookte zalm met avocado en postelein; &

=> De Zalig gegrilde aubergine met tomaat en ricotta.

Ingrediënten

Ingrediënten
 900 g kool
 ¼ ui
 2 bakjes gerookte spekreepjes
 2 tbsp olijfolie
 ½ tsp paprika poeder
 250 ml zure room
 200 g geraspte mozarella kaas

Bereidingswijze

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 190 C.

2

Halveer de kool, snij de kern eruit en snij de koolhelften in dunne reepjes. Je kunt dit doen met een mandoline.
Snij de ui in fijne stukjes.

3

Bak de spekreepjes op medium vuur in de grootste koekenpan die je hebt, totdat ze uitgebakken zijn en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapier, bewaar het vet in de pan.

4

Verwarm het overgebleven bacon vet ( of 2 el olijfolie) en voeg je de gesneden ui toe , bakken totdat het goudbruin is.

5

Voeg de gesneden kool toe , paprika poeder en peper en zout naar smaak. Bak totdat de kool zacht is.
Voeg de uitgebakken bacon reepjes toe, meng het door het koolmengsel en laat nog 1 a 2 minuten doorbakken om de smaken te combineren.

6

Vet een ovenschaal in met olijfolie of bakspray.
Doe het koolmengsel in de ovenschaal , schenk de zure room eroverheen en de geraspte kaas.

7

Bak 30 minuten in de oven totdat het bubbelt en de bovenkant bruin is.
Warm serveren met bv een kippenpoot, karbonade of ander vlees/vis naar voorkeur,
Voor het gezin voeg je gekookte aardappelen toe.

8

Eet smakelijk!

Ovenschotel van Spekjes en Kool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.