Keto Brood met Amandel

Wil je graag een keto brood proberen? Met dit recept maak je het lekkerste keto dieet brood. Dit brood is namelijk vaak wat minder luchtig en wat steviger dan gewoon brood. Met als voordeel dat je keto brood met van alles kunt beleggen, ook voor onderweg.

keto brood 4183225 640
Porties2 Porties
Bereidingstijd15 minKook tijd15 minTotaal tijd30 minMoeilijkheidsgraadBeginner
Ingrediënten
 1 ei
 30 g amandelmeel
 2 g bakpoeder (ongeveer een halve theelepel)
 1 snufje zout
 30 g een beetje kokosolie
Bereiding
1

Begin met het invetten van een oven- of magnetronbestendige kom, afhankelijk van of je het broodje in de oven of in de magnetron wil maken. Dit doe je met een beetje gesmolten kokosolie.

2

Als je de oven wil gebruiken, verwarm je deze voor op 175 graden.

3

Vervolgens kluts je het ei in een andere kom met een snufje zout los.

4

Het amandelmeel en bakpoeder meng je goed door elkaar en daarna meg je dit door het geklutste ei.

5

Meng het geheel goed door totdat je een egale massa hebt.

6

Doe het gemaakte deeg in de ingevette kom en zet het voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden of doe het 90 seconden in de magnetron op vol vermogen.

7

Hierna kun je al genieten van jouw keto broodje. Snel, makkelijk én lekker!

8

Eet smakelijk!

Categorie, ,

KokenKoken

 

BRONNEN

=> Lees het artikel over 101 Keto Recepten en laat je verrassen;

=> Veel dank gaat uit naar Vrouwen Anno Nu voor inspiratie en kennis;

=> Laat je informeren door alle andere berichten om objectief te kunnen oordelen.

 

OM OOK JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

=> De Goddelijk gerookte zalm met avocado en postelein; &

=> De Zalig gegrilde aubergine met tomaat en ricotta.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ei
 30 g amandelmeel
 2 g bakpoeder (ongeveer een halve theelepel)
 1 snufje zout
 30 g een beetje kokosolie

Bereidingswijze

Bereiding
1

Begin met het invetten van een oven- of magnetronbestendige kom, afhankelijk van of je het broodje in de oven of in de magnetron wil maken. Dit doe je met een beetje gesmolten kokosolie.

2

Als je de oven wil gebruiken, verwarm je deze voor op 175 graden.

3

Vervolgens kluts je het ei in een andere kom met een snufje zout los.

4

Het amandelmeel en bakpoeder meng je goed door elkaar en daarna meg je dit door het geklutste ei.

5

Meng het geheel goed door totdat je een egale massa hebt.

6

Doe het gemaakte deeg in de ingevette kom en zet het voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden of doe het 90 seconden in de magnetron op vol vermogen.

7

Hierna kun je al genieten van jouw keto broodje. Snel, makkelijk én lekker!

8

Eet smakelijk!

Keto Brood met Amandel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.